ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΕΞΙ ΧΟΡΔΕΣ
21 Αυγούστου, 2018
Κιλκίς
Πινακοθήκη της "Τέχνης"

Με χαρά και υπερηφάνεια η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ σας προσφέρει μια βραδιά γεμάτη μουσική με δύο κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες, τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τον Κώστα Αναστασιάδη και σας καλεί να τη μοιραστούμε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 στις 9 το βράδυ στην Πινακοθήκη της Τέχνης στο Μεταλλικό.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ με τίτλο «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές» που θα έχει ως αφετηρία τον αρχαιοελληνικό Επιτάφιο του Σείκιλου, θα περάσει από τον Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη και από το χορό του Ζορμπά, στη μουσική του κινηματογράφου – με παγκόσμιες μουσικές Ελλήνων συνθετών (Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μαρκόπουλου αλλά και Μαρούδα) – και από κει στα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη, στη μουσική των μιούζικαλ του Πλέσσα και στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου.

Του ρεσιτάλ θα προηγηθεί, από τις 6 έως τις 8.30, μια βιωματική διδασκαλία ρυθμολογίας, ένα master class με τον διεθνούς φήμης ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, τον Κιλκισιώτη μουσικό που καινοτόμησε ανακαλύπτοντας μία μέθοδο με το όνομα «Κύκλοι του Ρυθμού και οι επαναστατικές του οποίου ιδέες τιμήθηκαν από το Μ.Ι.Τ., καθιερώνοντας τον έπαινο του «Μοναδικού Ιδιαίτερου Στυλίστα» («Unique Ατομική Stylist Award»).

Η εκδήλωση γίνεται με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τελεί υπό την αιγίδα του στο πλαίσιο του έργου “Επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη” διακριτικό με τίτλο “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ”.

Ένα δροσερό, καλοκαιρινό, μουσικό βράδυ μας περιμένει!!!

Είσοδος Ελεύθερη!