Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης σπούδασε κιθάρα με τους Νότη Μαυρουδή και Κώστα Κοτσιώλη, Μουσικολογία και Σύνθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αριστεία και α’ βραβεία. Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Ως συνθέτης, κιθαριστής και ενορχηστρωτής, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη (μεταξύ άλλων, διηύθυνε την τιμητική συναυλία για τα 90 του χρόνια, στο Θέατρο Πέτρας παρουσία του συνθέτη), Leo Brouwer, Νίκο Μαμαγκάκη, Χρήστο Λεοντή, Διονύση Σαββόπουλο, τους  μαέστρους Κάρολο Τρικολίδη, Δημήτρη Αγραφιώτη, Οδυσσέα Δημητριάδη, Λουκά Καρυτινό, τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη, Γιάννη Καλαντζόπουλο, τους στιχουργούς Δημήτρη Λέντζο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Άλκη Αλκαίο, Λίνα Δημοπούλου καθώς και με συμφωνικά σύνολα όπως την London Philharmonia, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Sinfonietta Beograd, Trio Tritonus, Κουαρτέτο Εγχόρδων L’anima, Συμφωνικές Ορχήστρες Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Αθηναίων,  Μουσικά Σύνολα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.α.

Έχουν δισκογραφήσει τραγούδια του οι Μαρία Δημητριάδη, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Την τελευταία τριετία επέστρεψε πιο έντονα στην κλασική κιθάρα, με πρωτότυπες τεχνικές και εξαιρετικής δεξιοτεχνίας διασκευές και συνθέσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών μουσικών παραστάσεων και ηχογραφήσεων.

Σε αυτά τα πλαίσια,

έχει την τιμή να υπογράφει την επίσημη δισκογραφική συλλογή του Μίκη Θεοδωράκη, “Myrtia”, με έργα του συνθέτη διασκευασμένα για σόλο κιθάρα.

Επελέγη από την FM records και ηχογράφησε ένα cd για την συλλογή “Greatest Greek Musicians”.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε τη συλλογή του “Un árbol llamado Lorca”.

Παρουσίασε την κιθαριστική του διασκευή στο “Chariots of fire”, στην αναγόρευση του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε επίτιμο διδάκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας, σε ζωντανή σύνδεση – ακρόαση από τον συνθέτη στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσίασε για πρώτη φορά το πρόσφατο κοντσέρτο του για κιθάρα «Πέντε Μινιατούρες για κιθάρα και έγχορδα», με το κουαρτέτο εγχόρδων “L’anima” και τον ίδιο ως σολίστ. Στη συνέχεια μαγνητοσκόπησε το ίδιο έργο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Το Νοέμβριο του 2018, ξεκίνησε μια σειρά ρεσιτάλ με τίτλο «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές», που την παρουσιάζει στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας και περιλαμβάνει έργα από τα cds “Myrtia” και την τελευταία του δισκογραφική συλλογή «GREEK CINEMA music for classical GUITAR» (FM Records 2020).